Over Ons


Historie

Rukhmania is in 1986 opgericht op initiatief van Dewperkash Gajadin. Rukhmania is een rechtspersoonlijkheid bezittende vereniging wiens statuten op 8 april 1991 zijn goedgekeurd en deze is in het Staatsblad van Suriname gepubliceerd is op 4 december 1992. Rukhmania is lid van de Surinaamse Schaakbond.

Het eerste formele bestuur van Rukhmania bestond uit:

  • Dewperkash Gajadin (Voorzitter)
  • Oyfa Cho Chia Yuen (Secretaris)
  • Regillio Karijodrono (Penningmeester)
  • Niermala Maikoe (Commissaris)
  • Henry Martosemito (Commissaris)
De eerste gewone leden van de vereniging waren Farly Poesa, Fazal Niamat, Rajesh Gajadin, Reginald Mijnhijmer, Stephen Brammerloo en Winston Boldewijn.

Het eerste toernooi van Rukhmania was een Opwarmingstoernooi. Deze werd gewonnen door John Sadiek, hij is de bekende dammer van de eeuw van Suriname en is tevens een Internationaal Meester in dammen.

Over de jaren heen heeft Rukhmania diverse activiteiten ontplooid waaronder clubcompetities, laddercompetities, snelschaakcompetities, thema toernooien, diverse simultaanseances, uitstapjes met de leden en aan het eind van het jaar was er altijd een jaarafsluitingsceremonie. De Interne Laddercompetitie van Rukhmania wordt sedert 1987 gehouden en in deze competitie worden partijen van hoog niveau afgewerkt. Rukhmania heeft sedert het begin lessen en trainingen van hoogwaardige kwaliteit verzorgd.

De bijzondere ontwikkeling van de vereniging hebben wij te danken aan de inzet van de diverse leden die over de jaren heen organisatorisch ook hun medewerking verleend hebben. Een speciale woord van dank gaat uit naar Dewperkash Gajadin, Edwin Soemadirdja, Melvin Holwijn, Niermala Maikoe, Roel Martosemito, Shatisch Sardjoe en Shatish Channoe.

Vandaag de dag is Rukhmania een top schaakvereniging van Suriname. Wij hebben een belangrijkje bijdrage geleverd aan de schaaktechnische ontwikkeling en spelniveau verhoging in Suriname. Dit wordt gerelateerd aan het opleidings- en trainingssysteem die diverse talenten heeft geproduceerd. Ook heeft Rukhmania een belangrijke bijdrage geleverd aan top damesschaak ontwikkeling in Suriname. Diverse leden van Rukhmania hebben over de jaren heen het Nationaal Landskampioenschapstitel veroverd.

Over het algemeen kan gezegd worden dat Rukhmania een topschaakclub is die een aanzienlijke bijdrage levert aan de schaakontwikkeling van Suriname.


Zin in Schaken?

Onze clubdagen zijn vrijdag 6:00 - 8:00u n.m. en zaterdag 4:30 - 8:00u n.m. aan de Kerklaan